Literaire bucketlist

Literaire bucketlist en betoverde boeken

Mijn literaire bucketlist: 7 mijlpalen die ik wil behalen

Misschien loop ik ieeeeeetje op de zaken vooruit, maar dromen mag, toch?!

1 Een contract krijgen bij een uitgeverij

Welke ambitieuze schrijver droomt hier nou niet van? Het lijkt me fantastisch om met een uitgeverij samen te werken aan een manuscript en vervolgens mijn eigen boek in handen te kunnen houden. Ergens heb ik diep vanbinnen nog steeds een vastgeroest vooroordeel dat je pas écht een schrijver bent als je een uitgever hebt. Rationeel gezien ben ik het chronisch met mezelf oneens, maar ja, dat hardnekkige gevoel krijg ik er toch niet helemaal uit. 

2 Een jeugdroman uitgeven (10+)

Dit gaat natuurlijk stiekem over de jeugdroman die ik nu aan het schrijven ben. En daarmee valt dit deels samen met punt 1, maar toch vind ik het z’n eigen punt waard. Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen boek de wereld in kan sturen! 

3 Een kinderboek schrijven en uitgeven (7+)

Sinds ik het schijven weer heb opgepakt borrelen en bubbelen de nieuwe ideeën enorm. Ik kan niet wachten om al die ideeën te gaan uitwerken – of in ieder geval een deel ervan. Een 7+-boek staat op de planning! (Supergeheime hint: er komen uilen in voor!)

4 Een volwassenroman schrijven

Voordat het kinderboekenvuur in me ontvlamde, wilde ik heel graag een roman voor volwassenen schrijven. Ik raakte alleen steeds verzeild in archaïsch ‘literair’ taalgebruik waar ik zelf van gruwde. Die pogingen heb ik dan ook maar gestaakt. Maar wellicht begin ik in de toekomst met hernieuwde moed aan een roman voor volwassenen. Ik kan het namelijk toch niet helemaal loslaten…

5 Een verhaal publiceren in Tirade

Tirade is mijn favoriete literaire tijdschrift. Het is niet makkelijk om een plekje op de schaarse pagina’s te krijgen, maar ik ga de uitdaging graag aan.

6 Een van mijn boeken in de boekhandel zien liggen (vooral bij mijn lokale boekhandel: De Vries Van Stockum)

Dit is een droom voor in de heel verre toekomst. Het lijkt me ge-wel-dig om in de boekhandel een nieuw boek uit te zoeken en dan per ongeluk expres mijn eigen boek te zien liggen. Het liefst natuurlijk op een stapeltje uitgestald, maar over een plek in de kast zou ik ook zeker niet klagen 🙂

7 Een van mijn boeken in de bibliotheek zien liggen

Dit is bijna hetzelfde als het punt hierboven, maar toch anders. Een boel boeken die in de boekhandel te vinden zijn, worden niet door de bieb aangekocht. En de bibliotheek bereikt een heel andere lezersgroep dan de boekhandel. Ik heb zelf heel fijne herinneringen aan mijn uitstapjes naar de bieb als kind. Thuis las ik dan alle flapteksten voor ik naar bed ging om te kijken in welk boek ik het allerallerliefst wilde beginnen. Een lastige keuze! 

Wat staat er op jouw literaire bucketlist? Wat zijn jouw schrijfdromen?